duminică, 11 decembrie 2011

Minte sanatoasa in corp sanatos

Starea mintii afecteaza organismul. Relatia care exista intre psihic si trup este deosebit de stransa. Suferinta unuia se rasfrange asupra celuilalt. Starea psihica influenteaza sanatatea corpului.

Mintea conduce intreaga fiinta umana. Toate actiunile noastre, bune sau rele, isi au originea in minte. Toate organele trupului se supun mintii, iar nervii constituie mesagerii ce transmit ordinele ei catre fiecare parte a organismului, coordonand miscarea  acestei masini vii. Pentru sanatatea si dezvoltarea plenara a intregului organism, este necesara o activitate armonioasa a tuturor partilor constitutive - creier, oase si muschi.

Emotiile negative sunt daunatoare pentru sanatate. Multi, nu numai ca se considera nenorociti, dar, printr-o imaginatie morbida, devin realmente nenorociti, sacrificandu-si sanatatea si fericirea. Exista anumite circumstante in care nu toate lucrurile sunt agreabile, iar pe fata lor se poate citi o nemultumire continua, mai evidenta decat ar putea fi exprimata in cuvinte. Aceste emotii depresive constituie un factor daunator sanatatii, deoarece afecteaza nutritia prin incetinirea procesului de digestie.
Desi supararea si teama nu pot rezolva nici macar o singura problema, ele pot provoca o multime de pagube; dar speranta si multumirea care lumineaza calea tuturor celor din jur " sunt viata pentru cei ce le gasesc si sanatate pentru trupul lor".

Stresul psihic poate afecta functionarea corpului. Daca in mintea ta este intiparita ideea ca o baie generala iti va afecta sanatatea, sugestiile mintii vor fi comunicate tuturor nervilor trupului. Nervii controleaza circulatia sangelui; prin urmare, din cauza impresiilor mintii, sangele este blocat in vase, iar efectele benefice ale baii se pierd. Toate acestea sunt cauzate de faptul ca mintea si vointa impiedica circulatia libera a sangelui, care este stimulata si imbunatatita prin baia generala. De exemplu, daca nutresti gandul ca o baie te va face sa racesti , creierul trimite acesta informatie catre nervii din trup, iar vasele sanguine, care se supun viontei, nu-si pot indeplini rolul, fapt care va produce o reactie negativa ca urmare a baii.

Nemultumirea aduce boala. Ceea ce aduce boala asupra trupului si asupra mintii, aproape in toate cazurile, sunt simtamintele de insatisfactie si de nemultumire. Pretutindeni in jur, vedem o multime de oameni care trec prin necazuri si incercari; fiecare pas le este marcat de teama; ei par sa nu gaseasca nicio mangaiere, ci isi alimenteaza fara incetare teama, inventand primejdii inspaimantatoare.

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu