luni, 12 martie 2012

Sfecla rosie - proprietati si recomandari

    Denumita si campioana in lupta cu cancerul,  sfecla rosie este o aevarata legenda in medicina naturista. De peste 150 de ani sunt cunoscute proprietatile sale vinecatoare in bolile sangelui, in cele tumorale sau ale ficatului.
Preparate din sfecla rosie:
Se recomana ca sfecla sa fie consumata in stare cruda deoarece, prin fierbere sau coacere, aceasta isi pierde mult din proprietatile si calitatile terapeutice.
Sfecla rosie nu este consumata singura ci in salatele de cruditati cu alte radacinoase, cum ar fi morcovul, telina, patrunjelul.
Doza zilnica pentru ca sfecla cruda sa-si exercite proprietatile terapeutice este de 100, i50 de grame, iar o astfel de cura dureaza minim doua saptamani, maxim doua luni.
Sfecla rosie este deasemenea un remediu excelent contra racelilor, bronsitelor si afectiunilor reno-urinare, scade oboseala, previne malformatiile fatului, scade presiunea arteriala, combate anemia si are efecte anticancerigene.

Atentie! -  sfecla rosie este contrainicata diabeticilor - pentru ca este bogata in zahar.

Reacţii:

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu