miercuri, 28 decembrie 2011

Factorii ereditari si prenatali - mostenirea ereditara mama- copil

Mostenirea ereditara joaca un rol important. Ceea ce sunt parintii, aceea vor fi si copii lor, dar intr-o masura cu mult mai mare. Constitutia fizica a parintilor, predispozitiile si gusturile lor, inclinatiile lor mintale si morale sunt reproduse, intr-un grad mai mare sau mai mic, in copii lor.

Mama trebuie sa duca o viata cumpatata. Temeliile unui caracter bun, care urmeaza sa se manifeste in viitorul om, sunt asezate in mod decisiv, prin practicarea unei cumpatari stricte in viata mamei, inca inainte de nasterea copilului. Aceasta lectie nu are voie sa fie privita cu indiferenta.
Mama care doreste sa deviina un bun educator al copiilor ei trebuie ca, inainte de nasterea lor, sa-si formeze obiceiul autocontrolului si al renuntarii de sine, deoarece ea le va transmite copiilor propriile trasaturi de caracter, atat calitati, cat si defecte.

Preocuparile si tarea de dispozitie a mamei isi pun amprenta asupra urmasilor. Gandurile si simtamintele mameivor avea o influenta puternica asupra mostenirii pe care o da copilului ei. Daca permite ca mintea sa-i fie preocupata de simtamintele personale, daca este ingaduitoare fata de propriul egoism, daca este irascibila si capricioasa, inclinatiile copilului ei vor demonstra acest fapt. Pe aceasta cale, multi au primit ca mostenire ereditara o suma de inclinatii spre rau aproape de nebiruit.
Daca adera in mod categoric la principii corecte, daca este cumpatata si stapana pe sine, daca este buna, amabila si altruista, mama ii poate transmite copilulului ei aceleasi trasaturi de caracter pretioase.

Predispozitia  spre consumul de droguri transmisa de la parinti. Caracteristicile mintale si fizice, inclinatiile si gusturile sunt transmise copiilor din partea ambilor parinti. Consumatorii de bauturi alcoolice si tutun pot sa le transmita copiilor lor, si o fac, poftele lor mereu nesatisfacute, sangele lor intoxicat si nervii iritati.
De regula, fiecare om necumpatat care are copii transmite in constitutia acestora propriile inclinatii si tendinte rele.


In articolul urmator vom descoperi cum influenteaza factorii sociali si familiali modelarea caracterelor copiilor. 
















 .



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu