marți, 6 martie 2012

Reguli generale : excursia in grup

Excursia in grup necesita din partea participantilor   o comportare demna si politicoasa. Persoana care nu se simte prea bine cu sanatatea trebuie sa renunte pentru a nu deveni o povara in timpul excursiei. Cel care se imbolnaveste pe parcurs nu trebuie sa ascunda acest lucru pentru a nu produce ulterior greutati si mai mari.
Conducatorul de grup trebuie sa aleaga traseul si viteza de mers optima care sa asigure participarea in bune conditii a tuturor, inclusiv a celor mai slabi.
Excursionistii rutinati nu trebuie sa-si afiseze capacitatile, obligandu-i la eforturi prea mari pe ceilalti colegi de grup.
In excursie trebuie mers cu hrana suficienta pentru a nu fi nevoit sa abuzezi de bunavointa altora, dar din dulciuri tebuie sa servesti si pe ceilalti membri ai grupului.
" Purtarea oamenilor trebuie sa fie ca haina lor, nu prea masurata sau calculata, ci nestanjenitoare pentru gesturi si miscari." ( Francis Bacon)
Dupa popasul in urma caruia s-a servit masa toate resturile trebuie ingropate sau ambalate si aruncate la cosul de gunoi. Este inadmisibila lasarea unor murdarii si resturi de mancare in locurile de popas.
Cea mai elementara lipsa de bun simt este punerea semnaturile sau incrustarea unor insemne pe copaci, stanci, etc.
Intr-o excursie de grup trebuie sa mai avem in vedere:
- sa nu intarziem la locul si ora fixata, obligandu-i pe ceilalti sa ne astepte;
- sa nu incarcam pe altii cu bagajul nostru;
- sa nu insistam asupra locului si momentului in care trebuie facut popasul;
- lucrurile imprumutate, folosite in excursie, sa nu le inapoiem nespalate.
Calatoria implica din partea celor care o efectueaza  obligatia de a se adapta conditiilor in locul in care pleaca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu