miercuri, 9 octombrie 2013

Fericirea este un obicei, invata-l!

Fericirea este o aspiratie pe care toata lumea o impartaseste. Nimeni nu vrea sa fie trist si deprimat. Cu totii am vazut si persoane care mai tot timpul sunt fericite, chiar si in mijlocul agoniei incercarilor vietii.
eu nu spun ca oamenii fericiti nu simt durere sau tristete doar ca nu lasa sa le copleseasca viata.

Urmatoarele lucruri sunt facute de persoanele fericite pe care le transforma in obiceiuri:

1. Apreciaza viata: fii multumit ca te trezesti in fiecare dimineata, ca esti viu, ca ai sansa sa schimbi ceva in viata ta, sa faci ceva valoros.

2. Alege-ti intelept prietenii : inconjoara-te de persoane pozitive care impartasesc aceleasi valori si teluri ca si tine.

3. Fii atent: accepta-i pe ceilalti pentru ceea ce sunt ei si respecta-i pentru cine sunt. priviti-i cu un spirit generos. Ajutati-i cand puteti fara a incerca sa-i schimbati sau sa-i conditionati. Incercati sa le luminati ziua celor cu care intrati in contact.

4. Dezvolta-te in permanenta : fii la curent cu ultimile noutati din cariera ta si hobby-urile tale. Incearca lucruri noi si indraznete, care ti-au starnit interesul- cum ar fi : dansul, mersul pe bicicleta, etc.

5. Rezolva-ti problemele intr-un mod pozitiv si creativ : nu accepta sa te complaci in plangerea de mila. De indata ce ai de-a face cu o provocare, gaseste repede o solutie. Nu lasa problemele sa-ti afecteze starea ta de spirit, sa priviti fiecare obstacol cu care va confruntati ca pe o provocare sau o oportunitate de a gasi o solutie pozitiva, de a face o schimbare pozitiva- o rezolvare! Invata sa ai incredere in instinctele tale, aproape intotdeauna au  dreptate.

6. Sa faci ceea ce iti place: unele statistici arata ca 80% dintre oameni nu le place locul de munca. Nu e de mirare de ce sunt atatea persoane nefericite in jurul nostru. Ne petrecem o mare parte din viata noastra la locul de munca. Alege  o cariera de care sa va bucurati - nu se merita sa ai bani in plus la un loc de munca pe care il detesti, in viitor aceasta nemultumire se poate transforma intr-o boala ocupationala. Fa-ti timp sa te bucuri de hobby-urile tale si sa-ti urmaresti interesele.
In cazul in care ( din diverse motive)nu poti renunta la job-ul nefericit, incearca sa-ti creezi la munca unele activitati recreative si de buna dispozitie: sa citesti o revista, o pagina dintr-o carte, sa vorbesti la telefon cu o persoana draga, sa asculti muzica, sa te uiti peste poze, sa bei o cafea, etc.


7. Bucura-te de viata: fa-ti timp sa vezi frumusetea din jurul tau. Sunt mult mia multe in viata asta, altceva inafara de  munca. fa-ti timp sa mirosi o floare, sa privesti apusul cu persoana iubita, sa faci o plimbare lunga, ascunde-te printre copaci, etc. Incearca sa treiesti in prezent si sa te bucuri de tot ce iti ofera. Nu trai in trecut ( mustrare) sau viitor (anxietate).

8. Sa razi mai mult: nu te lua pe tine sau viata pra serios.Daca vrei, poti gasi amuzament in aproape orice situatie. Poti sa razi de tine- nimeni nu e perfect.Desigur, exista si momente in care trebuie sa fii serios si in care rasul ar fi nepotrivit.

9. Sa ierti: sa tii o ranchiuna in suflet nu face rau altcuiva inafara de tine.Iarta-i pe ceilalti  pentru pacea ta interioara si pentru mintea ta. Daca tu esti cel ce a facut o greseala- sa ti-o asumi, sa inveti din ea si apoi sa te ierti pentru ceea ce ai facut.

10. Sa fii recunoscator:  Dezvolta o atitudine de recunostinta. Fii recunoscator pentru casa ta, munca ta si cel mai important, familia și prietenii.Fa-ti timp pentru a le spune că esti fericit că sunt în viața ta.

11. Fii sincer: Onestitatea este cea mai bună politică. Fiecare acțiune și decizie veti lua, trebuie să se bazeze pe onestitate. Fii sincer cu tine însuți și cu cei dragi.

12. Sa-ti vezi de viata ta: concentreaza-te sa-ti traiesti viata exact asa cum vrei tu. Ai grija de tine si de familia ta. Sa nu fii preocupat de fac sau spun cei din jurul tau.Sa nu va lasati prinsi de barfe si de rautati. Nu judeca! Orice persoana are dreptul sa-si treiasca propria viata asa cum doreste- inclusiv tu!

 13. Fii optimist: priveste partea plina a paharului, gaseste partea pozitiva indiferent de situatia data.Este acolo- chiar daca pare greu de gasit. Stim cu totii ca totul se intampla dintr-un motiv chiar daca de  multe ori nu stim motivul. tine departe gandurile negative si inlocuieste mereu un gand negativ cu unul pozitiv.

14. Iubeste neconditionat: iubeste-i pe ceilalti pentru ceea ce sunt. Nu pune limite pe dragostea ta. Chiar daca nu esti de acord intotdeauna cu actiunile celor dragi- continua sa-i iubesti!

15. Fii perseverent: nu renunta niciodata. Infrunta fiecare provocare cu atitudinea care te va aduce mai aproape, pas cu pas, de atingerea obiectivului tau. Nu vei esua atata timp cat nu vei renunta. Concentreaza-te pe ceea ce vrei, invata abilitatile necesare, fa-ti un plan pentru a reusi si ia masuri. Suntem mereu fericiti atata timp cat  urmarim ceva ce este valoros pentru noi.

16. Ai incredere in tine: nu incerca sa fii altcineva inafara de tine. La urma urmei nimanui nu-i place un fals. Fa tot ceea ce poti ma bine pentru tine si nu te pune niciodata pe locul secund.












.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu