joi, 12 septembrie 2013

Prietenii sufera din dragoste- cum sa ii ajutam

Prietenii tai sufera de sindromul inimii sfaramate : suferinta din dragoste. Cum putem ajuta prietenii sa depasesca o criza de despartire?






    


     Incercati sa ocoliti formularile lipsite de contiut, care nu sunt de ajutor nimanui. iata cateva exemple clasice de vorbe goale: " Ai sa treci tu si peste asta", " Timpul vindeca orice rana", " tot raul spre bine" sau, mai grav: " Nu face, draga, din tantar armasar".




  Ascultati cu rabdare. Chiar si atunci cand auziti pentru a suta oara povestea despartirii, istorisita in detaliu.



Luati in serios chinul prietenului. Indiferent cum il evaluati, trebuie sa intelegeti ca pentru el este sfarsitul lumii.



Dati sfaturi, dar abtineti-va sa faceti judecati de valoare. Daca aveti eventual un astfel de impuls, reprimati-l cu toata puterea.



Abateti atentia prietenului de la obsesia lui, dar faceti-o discret, fara a-i crea sentimentul ca l-ati pus cumva sub tutela.



Povestiti propriile experiente dureroase- aceasta va da celuilalt incredere si il va convinge de faptul ca e pe deplin inteles.



Nu-l criticati pe fostul partener, oricat chef ati avea s-o faceti.




Nu jucati rolul destinului, aranjand pentru prietenul dvs. intalniri " intamplatoare".




Intrebati in fiecare zi, din nou, cum puteti da o mana de ajutor, fiindca bolnavii din dragoste sunt instabil, emotiile lor oscileaza cu rapiditate.



Ocupati-va cu tot dragul de prietenul sau prietena dvs. Pentru un timp, lasati-va nevoile si dorintele proprii pe un plan secund. Acesta este unul dintre momentele in care prieteniile adevarate isi dovedesc trainicia.












Articol realizat de Gilda Fildan- Asul Verde

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu